search icon

Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους δικαιούχους που δεν έλαβαν έκτακτο Δώρο Πάσχα

Τι προβλέπεται για τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Σήμερα καταβάλλεται στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα 2022, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο μενού: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-> Συνταξιούχοι -> Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022 (https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php).

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxisnet και μπορούν να βλέπουν στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο τον λόγο απόρριψης, ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι έλεγχοι-λόγοι απόρριψης είναι οι εξής:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική ενίσχυση έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τα γκάλοπ «μύρισαν» εκλογές, η Τράπεζα Αττικής πάει σε θρίλερ, νιετ Ρώσοι στη Marina Tower και το swingers party στη Θεσσαλονίκη

Κωνσταντίνα Ευαγγελίου (SEPTONA): Επενδύει σε νέο εργοστάσιο για την παραγωγή πρώτης ύλης

Σε πανικό το Netflix, 25% κάτω η μετοχή – Γιατί έχασε 200.000 συνδρομητές

Exit mobile version