Έτοιμη για download είναι η νέα εφαρμογή myAADEapp που φέρνει την εφορία στο Κινητό.

Τις δυνατότητες τους νέου myAADEapp παρουσίασε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής. Tα φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους σε μία μόνο εφαρμογή όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμής και να πληρώνουν με IRIS ή κάρτα φόρους και δόσεις ρυθμίσεων.

Η νέα εφαρμογή θα περιέχει σε πρώτη φάση:

  1. Πληρωμή οφειλών μέσω IRIS ή κάρτας
  2. Τα αιτήματα και τα ραντεβού που θα έχουν κλείσει οι φορολογούμενοι
  3. Τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όπως πληρωμή δόσεων ρύθμισης, ή φόρων. Σε επόμενη αναβάθμιση, οι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής, δύο ή τρεις ημέρες πριν λήξει η προθεσμία της πληρωμής.
  4. Στοιχεία επικοινωνίας, IBAN: μέσω της εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν ή να αλλάξουν το IBAN
  5. MyWallet: Θα υπάρχουν έγγραφα όπως φορολογική ενημερότητα, στοιχεία μητρώου και τέλη κυκλοφορίας.

Οι πληρωμές φόρων μέσω της εφαρμογής γίνονται είτε μέσω του συστήματος IRIS, είτε με κάρτα και εμφανίζονται εντός λίγων δευτερολέπτων στην ΑΑΔΕ, ενώ παρέχεται μέσω της εφαρμογής και σύνδεση με την εφαρμογή apodixi για υποβολή αναφορών μη έγκυρων αποδείξεων.

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με του κωδικούς taxis οι οποίοι αποθηκεύονται και στη συνέχεια γίνεται πιστοποίηση του χρήστη είτε μέσω face id ή δαχτυλικού αποτυπώματος, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά που γίνεται σύνδεση ο χρήστης να πρέπει να καταχωρεί τους κωδικούς του στο taxisnet. Ομοίως αποθηκεύονται και οι αριθμοί καρτών που έχει επιλέξει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ο φορολογούμενος (με εξαίρεση τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας). Οι κωδικοί αποθηκεύονται σε σύστημα που διαμόρφωσε η ΔΙΑΣ – Διατραπεζικά Συστήματα, προσφέροντας την ίδια ασφάλεια με τις εφαρμογές των ελληνικών  τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης η νέα εφαρμογή είναι ένα φορολογικό ημερολόγιο και ένα φορολογικό ξυπνητήρι που οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι σε λίγες ημέρες έρχεται ο προσωπικός αριθμός για να δώσει λύση σε πολλά προβλήματα, ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η νέα εφαρμογή φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στη διοίκηση.

Διαβάστε ακόμη 

Λαγκάρντ – ΕΚΤ: Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για νέες περικοπές και πέραν του Ιουνίου

ΑΠΕ: Ο περιορισμένος ηλεκτρικός χώρος κόβει τη φόρα στην πράσινη ανάπτυξη – Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές της χώρας

Νέοι μοχλοί ανάπτυξης ΑΙ και κυβερνοασφάλεια- Ευκαιρία και ανάγκη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ