Οικονομία

ΕΛΓΑ: Εξόφληση των αποζημιώσεων την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

  • newsroom


Στο πλαίσιο των αποζημιώσεων για τον «Παγετός Άνοιξη 2021» έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛ.Γ.Α. περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ

Σε εξόφληση των αποζημιώσεων για τον «Παγετός Άνοιξη 2021» με την πληρωμή συνολικά 71 εκατ. ευρώ προχωρά την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου ο ΕΛΓΑ  όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις θα αφορούν τόσο τον «Παγετός Άνοιξη 2021», ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο της χώρας, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021.

Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών αλλά και εξοφλήσεων πορισμάτων για τις αποζημιώσεις του «ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2021» έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛ.Γ.Α. περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, το οποίο έθεσε η Κυβέρνηση και η εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο 2022.

Επιπροσθέτως ο ΕΛ.Γ.Α. εξακολουθεί να πληρώνει ζημίες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2021, όταν στο παρελθόν κάτι ανάλογο συνέβαινε μετά την πάροδο τουλάχιστον 15 μηνών.

Η πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών πραγματοποιείται σε μία δόση και στο 100%της αξίας των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του έτους 2021 οι συνολικές αποζημιώσεις οι οποίες κατεβλήθησαν στους αγρότες για ζημίες 2020 και 2021 πλησιάζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Διόδια: Νέες τιμές στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα / Σπάρτη

Η μετάλλαξη Όμικρον και τα νέα περιοριστικά μέτρα απειλούν τις αγορές

Απίστευτο: Ξέφρενο ρέιβ πάρτι στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας – Σταμάτησαν τον χορό για να … προσευχηθούν (pics+vid)