Οικονομία

Ενοίκια: Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων για τα κουρέματα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου

  • Στέλιος Κράλογλου


Στους τραπεζικούς λογαριασμούς μπαίνουν σταδιακά τα χρήματα - Πληρώνονται οι ιδιοκτήτες που έκαναν αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις CΟVID

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, η καταβολή εκκρεμών αποζημιώσεων για τα κουρέματα ενοικίων που έγιναν την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Θα ακολουθήσουν σήμερα και οι αποζημιώσεις Ιανουαρίου. Συνολικά θα δοθούν 15 εκατ ευρω σε 100.000 ιδιοκτήτες

Μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και υπομονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχειρεί να μειώσει το “stock” των εκκρεμών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ τρέχει αυτήν την ώρα ένα νέο γύρο καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων για τα κουρέματα ενοικίων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο του έτους.

Εδώ υπάρχουν δύο θέματα: Πρώτον, οι ουρές πληρωμών που που αφορούν όσους έχουν κάνει διορθώσεις στις δηλώσεις Covid που είχαν υποβάλει και δεύτερον, η εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων για το συγκεκριμένο δίμηνο που υποβλήθηκαν στο σύστημα (η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε) μέχρι και τις 12 Απριλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία τις ΑΑΔΕ, με την επαναλειτουργία του συστήματος υποβλήθηκαν περίπου 90.000 αρχικές δηλώσεις Covid για τον Νοέμβριο και 65.000 για τον Δεκέμβριο. Οι πληρωμές και για τις δύο περιπτώσεις θα γίνουν σταδιακά.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου και Παρασκευή 23 Απριλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διπλή πληρωμή αποζημιώσεων για τα κουρέματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021. Το μεγάλο στοίχημα για την ΑΑΔΕ είναι η ταυτόχρονη καταβολή αποζημιώσεων για τα χαμένα ή κουρεμένα ποσά ενοικίων των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Ουσιαστικά, η αποζημίωση για τον μήνα Μάρτιο θα προκαταβληθεί ταυτόχρονα με την αποζημίωση για τον μήνα Φεβρουάριο, χωρίς να απαιτηθεί από τους δικαιούχους ιδιοκτήτες να έχουν υποβάλει προηγουμένως δηλώσεις COVID.

Διαβάστε ακόμη:

Επιδόματα, αποζημιώσεις, συντάξεις: Ποιοι πάνε ταμείο έως τις 23 Απριλίου

Κυριάκος Φιλίππου: Από το γαλακτοπωλείο στην εξοχική Πατησίων, στη Fage International (pics)

Κλιμακωτή μείωση του προστίμου για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις