Οικονομία

Επίδομα 400 ευρώ: Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν δήλωση οι δικαιούχοι

  • newsroom


Πρόκειται να επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις που είχαν απορριφθεί κατά τον Α΄ κύκλο υποβολής αιτήσεων

Προθεσμία έως και τις 19 Απριλίου 2021 έχουν οι δικαιούχοι του επιδόματος των 400 ευρώ προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Πιο αναλυτικά, δημοσιεύτηκε η τροποποιημένη ΚΥΑ για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22 της 4ης Φεβρουαρίου 2021 (Β’ 450/2021) με τίτλο «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων».

Προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος ενημέρωσης των δικαιούχων παρέχεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων – αιτήσεων στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Με βάση τα νέα κριτήρια της εκδοθείσας απόφασης, θα επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις που είχαν απορριφθεί κατά τον Α΄ κύκλο υποβολής αιτήσεων καθώς και όσες υποβληθούν μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» ως τροποποιητικές ή νέες αιτήσεις.

Όσοι καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζεται να ξανακάνουν τη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμα:

Viva Wallet: Πρώτη στην Ελλάδα προσφέρει τραπεζικό λογαριασμό χωρίς χαρτιά

ΣΕΠΕ: Πάνω από $4 τρισ. οι παγκόσμιες δαπάνες για τεχνολογία το 2021

ΠΟΥ: Υπεγράφη η συμφωνία για το νέο γραφείο του Οργανισμού στην Αθήνα