Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για τις αναστολές Μαρτίου – Ποιοι δεν θα το λάβουν (vid)

  • newsroom


Για κάθε αναστολή από τις 10 Μαρτίου και μετά, η δήλωση της εταιρείας θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια μέρα πριν

Η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Εργασίας για την υποβολή αναστολών των συμβάσεων εργασίας για το επίδομα των 534 ευρώ έληξε χθες Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 16:00. Πλεόν, οι δηλώσεις αναστολών Μαρτίου επιτρέπονται μόνο προαναγγελτικά και χωρίς αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου. Για παράδειγμα, δήλωση αναστολής σύμβασης που θα υποβληθεί σήμερα 9 Μαρτίου θα ισχύει από αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου. Έτσι, χωρίς αναδρομική ισχύ υποβάλλονται από σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου οι προαναγγελτικές δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας στην «Εργάνη».

Ποιες οι εξαιρέσεις

Κατ’ εξαίρεση οι επιχειρήσεις σε Λάρισα και Τρίκαλα, λόγω του σεισμού, μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαρτίου προαναγγελία με αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου. Παράλληλα οι πληττόμενες επιχειρήσεις που από τον Απρίλιο 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020 έχουν παρουσιάσει αύξηση τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, δεν θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να βγάζουν σε αναστολή τους εργαζομένους  τους, οι οποίοι κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα 534 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που ήθελαν να βγάλουν το προσωπικό τους σε αναστολή μέχρι τις 9 Μαρτίου, θα έπρεπε να έχουν κάνει την αντίστοιχη δήλωση μέχρι τις 8 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι. Εξάλλου, για κάθε αναστολή από τις 10 Μαρτίου και μετά, η δήλωση της επιχείρησης θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμη: