Οικονομία

Επίδομα ανεργίας: Παράταση από τον ΟΑΕΔ – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για τους δικαιούχους

  • newsroom


Ποια είναι τα ποσά στα οποία αντιστοιχεί η δίμηνη παράταση

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά που τους αντιστοιχούν για κάθε επίδομα ανεργίας που έληξε τον Μάρτιο, καθώς έχει δοθεί δίμηνη παράταση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πληρωμή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ενώ η καταβολή του ποσού για τον δεύτερο μήνα θα γίνει τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα γίνουν αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία δική τους ενέργεια και χωρίς να υφίσταται λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Τα ποσά

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως)
  • Η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο στην οποία αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Διαβάστε ακόμη

Νεοφυείς επιχειρήσεις στα ραντάρ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Ντέγιαν Μπέκο / Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Απάντηση στην κρίση με νέες συνεργασίες

Σχέδιο για έκπτωση 15% στην εφάπαξ πληρωμή των «κορωνο-χρεών»

Απόρρητο Απόρρητο