search icon

Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης και για αέριο, βιομάζα και καυσόξυλα

Ανοίγει τον Δεκέμβριο η πλατφόρμα - Έως 700 ευρώ επιδότηση - Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις πληρωμές

Μέχρι και στα 700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης θα φτάνει το νέο επίδομα θέρμανσης, όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας -επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες που προ μηνός δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα.

Παρουσιάζοντας τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πλέον θα είναι δυνατή η παροχή επιδόματος θέρμανσης, όχι μόνον σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε χρήστες άλλων επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης.

Όπως τόνισε ο κ.Σταϊκούρας «με την εν λόγω απόφαση, σκοπεύουμε να εντάξουμε και άλλες μορφές επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet).

Ο κ.Σταϊκούρας προανήγγειλε ουσιαστικά τι θα ορίζει και η επικείμενη απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος:

Σκοπός του υπουργείου Οικονομικών είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών:

1. Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο,

2. τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

3. ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα:

Wall Street: Έναρξη με πτώση 150 μονάδων για τον Dow Jones

Πόσο πωλούνται οι βίλες με… ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα – Τιμές, αποδόσεις και φωτογραφίες

Τηλεργασία: Μέχρι πότε παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία

Exit mobile version