Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές στους δικαιούχους (vid)

  • newsroom


Σε δύο φάσεις η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης - Τα νοικοκυριά θα αποζημιωθούν από 80 ευρώ έως 650 ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο φάσεις. Δηλαδή έως τις  τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Σημειώνεται δε, ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το επίδομα θέρμανσης αλλά και το τελικό ποσό που θα οριστεί για τους δικαιούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το επίδομα  υπέβαλαν αίτηση περίπου 700.000  δικαιούχοι.

Tο συνολικό ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα νοικοκυριά θα αποζημιωθούν από 80 ευρώ έως 650 ευρώ. Παράλληλα, περισσότερο από το 50% της επιδότησης θα χορηγηθεί έως τέλος Ιανουαρίου.

Διευρυμένο φέτος το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο, θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα πληρωθεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων. Εξάλλου, φέτος για πρώτη φορά, το ύψος του επιδόματος θέρμανσης δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης (καυσόξυλα, φυσικό αέριο).

Πώς καθορίζεται το ποσό για το επίδομα θέρμανσης

Ο υπολογισμός του ποσού εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας. Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Διαβάστε ακόμη:

Μεγάλα επιχειρηματικά deals εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός: Οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι για τα εμβόλια

Τράπεζα της Ελλάδος: Αυτές είναι οι 3 προκλήσεις των τραπεζών

Απόρρητο Απόρρητο