«Κουτσό» ξεκίνημα για την αγορά τον Φεβρουάριο, με «δεκανίκι» όμως και πάλι τις κρατικές ενισχύσεις. Και μπορεί την περασμένη εβδομάδα να πληρώθηκαν 1 δισ. ευρώ 695.000 δικαιούχοι από το υπουργείο Οικονομικών, απομένουν όμως και τουλάχιστον 200.000 ακόμη που θα πρέπει να πληρωθούν άλλο μισό δισ. αυτήν την εβδομάδα.

Για τον σκοπό αυτό, χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει από σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ή και μέχρι και την Παρασκευή να μπουν:

  1. Στο MyBusinessSupport για να δουν:
  • αν μπορούν να κάνουν διορθώσεις σε λάθος δήλωση Εσόδων, στην αίτηση για Επιστρεπτέα 5. Κάποιοι «τυχεροί» μπόρεσαν και μέσα στο σαββατοκύριακο ήδη διόρθωσαν λάθη που είχαν κάνει στη δήλωση Εσόδων (πχ 2.3724.000 ευρώ αντί το ορθόν 23.724,00 ευρώ) και τα οποία στάθηκαν αιτία να αποκλειστούν. Οι διορθώσεις αυτές διασταυρώνονται και με την περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Εφόσον η αίτηση συμμετοχής στην Επιστρεπτέα 5 έγινε δεκτή, τους επετράπη να κάνουν και αίτηση χρηματοδότησης και θα την πληρωθούν τις επόμενες ημέρες.
  • να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής και αίτηση χρηματοδότησης στην Επιστρεπτέα 5, όσοι είχαν μπει και δήλωσαν ως 19 Ιανουαρία τα Έσοδά τους και μόνον, χωρίς τίποτα άλλο. Έχουν περιθώριο πλέον να υποβάλουν την αίτηση τους συμμετοχής και, στη συνέχεια, αίτηση Χρηματοδότησης.
  • όλοι όσοι εγκρίθηκε η αίτησή συμμετοχής τους στην Επιστρεπτέα 5, αλλά δεν έκαναν ακόμα την αίτηση χρηματοδότησης, μπορούν να μπουν και να την κάνουν επιλέγοντας αν θα αντλήσουν το σύνολο ή μέρος της προσφερόμενης ενισχύσεως.

Και στις τρεις πιο πάνω περιπτώσεις, η Αίτηση Χορήγησης της Ενίσχυσης πρέπει να γίνει στο MyBusinessSupport μέχρι και αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

  1. Στο mytaxisnet στο aade.gr για να ελέγξουν ή να διορθώσουν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους:
  1. Στον τραπεζικό λογαριασμό τους μέσω e-banking, για να δουν πληρωμές, από αύριο Τρίτη το πιθανότερο και ακόμη μία φορά στα τέλη της εβδομάδος.

Επιπλέον, στο MyBusinessSupport, μετά τις 2 αλλά μέχρι 8 Φεβρουαρίου, πρέπει να κάνουν Αίτηση Χρηματοδότησης οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, εφόσον ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο).

Η πλατφόρμα “myBusinessSupport”, θα ανοίξει ειδικά για αυτούς, γιατί κατέστησαν επιλέξιμοι στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθαρίστων εσόδων τους.

Προϋπόθεση όμως είναι να έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής έως τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Ωστόσο αποκλείονται και πάλι, παρότι αναδρομικά οι όροι χορήγησης:

  • όλοι όσοι άνοιξαν μετά τον Νοέμβριο του 2019 αλλά δεν έκαναν αίτηση στην Επιστρεπτέα 5 μέχρι 19 Ιανουαρίου
  • όλοι όσοι άνοιξαν από Μάρτιο έως Ιούλιο 2020, ακόμα και αν έκαναν αίτηση στην Επιστρεπτέα 5 έως 19 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Ισκαντάρ Σάφα: Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος εμπλέκει τον Πρόεδρο της Μοζαμβίκης σε σκάνδαλο διαφθοράς

Γιατί οι Ceo βγάζουν τόσα πολλά χρήματα – Οι μισθοί που ζαλίζουν

Ελον Μασκ: Ο influencer της Wall Street κάνει «παιχνίδι» και η SEC τον… καμαρώνει