Τη Μεγάλη Τρίτη θα λάβουν χρήματα οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας, όπως αποκάλυψε προσφάτως η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «στοχεύουμε να καταβληθεί τη Μεγάλη Τρίτη και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Αυτά τα 200 ευρώ θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Τα 200 ευρώ θα πιστωθούν σε 1.744.962 χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Επίδομα παιδιού

Η υφυπουργός ανέφερε ότι και το έξτρα επίδομα παιδιού θα δοθεί Μεγάλη Τρίτη κι έφερε ένα παράδειγμα: Eνα ζευγάρι με τρία παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από 9000 ευρώ θα πάρει 420 ευρώ Μεγάλη Τρίτη, ελπίζω, είπε.

Για όσες οικογένειες δεν έχουν κάνει την αίτηση για το επίδομα παιδιού σημείωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 έως το τέλος του μήνα, να κάνουν αίτηση και να συμπεριληφθούν στην καταβολή του Απριλίου.

 

Ποιοι κερδίζουν

Οι πλέον κερδισμένοι είναι οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά που είναι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού του ΟΠΕΚΑ, καθώς θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση τον Απρίλιο.

Οι τακτικές πληρωμές του Επιδόματος Παιδιού γίνονται ανά δίμηνο. Η πρώτη τακτική πληρωμή του 2022 θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Πρόκειται για την πρώτη διμηνιαία δόση του 2022 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος).
Τον Απρίλιο δεν υπήρχε τακτική πληρωμή, καθώς η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου, όταν οι δικαιούχοι θα λάβουν τα τακτικά επιδόματα Μαρτίου – Απριλίου.

Οι 625.000 δικαιούχοι που έκαναν εγκαίρως την αίτησή τους για το 2022, δηλαδή πριν από τις 11 Μαρτίου όταν και έκλεισε προσωρινά η πλατφόρμα για την πρώτη μεγάλη πληρωμή, θα λάβουν:

  • 2 επιδόματα στις 31 Μαρτίου (για Ιανουάριο και Φεβρουάριο)
  • 1,5 επίδομα την Μεγάλη Εβδομάδα
  • 2 επιδόματα στα τέλη Μαϊου (για Μάρτιο και Απρίλιο)

Διαβάστε ακόμα:

Οι Έλληνες εφοπλιστές θα μεταφέρουν το LNG από τις ΗΠΑ

Επίδομα ανεργίας έως 1.200 ευρώ – Τι προβλέπει πιλοτικό σχέδιο

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο χωρίς να πληρώσετε έξτρα