search icon

Οικονομία

Έρχονται παροχές – ανάσα 650 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν αιτήσεις από την επόμενη εβδομάδα - 4 προγράμματα που θα δώσουν «ανάσα» 650- 700 εκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές οικογένειες

Σε ετοιμότητα για να υποβάλλουν διαδοχικά αιτήσεις σε πλατφόρμες που θα ανοίγουν η μία μετά την άλλη για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, voucher, επιδόματα και δωρεάν διακοπές, θα πρέπει να είναι από την ερχόμενη εβδομάδα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και έως και τις 20 Ιουνίου ξεκινούν οι διαδικασίες για 4 προγράμματα που θα δώσουν «ανάσα» 650- 700 εκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές οικογένειες.

Και συγκεκριμένα:

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι υπουργικές αποφάσεις για να μπορέσει να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα Fuel Pass που έκλεισε την Παρασκευή.

Αν και πολλοί δικαιούχοι έχασαν την αρχική επιδότηση λόγω της «παγίδας» με τα κινητά χωρίς NFC (δηλαδή χωρίς τη δυνατότητα χρήσης τους για ανέπαφες πληρωμές με άυλη ψηφιακή κάρτα) το νέο πρόγραμμα θα επιτρέψει σε παλαιούς αλλά και νέους δικαιούχους να λάβουν περί τα 200 εκατ. ευρώ συνολικά, μέσω της διαδικασίας που θα ξεκινήσει πριν τα τέλη του μηνός.

Εξετάζεται μάλιστα αύξηση του ποσού του επιδόματος, από 30-50 στα 40-60 ευρώ, ή και αλλαγές στην περίμετρο των δικαιούχων, ενδεχομένως και για εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ τη φορά –ή έως και 45.000 ευρώ όπως ίσχυσε για το power pass.

Διαβάστε ακόμα: 

Το ελληνικό superfood που μπορεί να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές (πίνακες)

Αργία του Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια – Από τον Πειραιά αναχώρησαν 17.071 επιβάτες

Nicholas Stefanelli: Ο ελληνοϊταλικής καταγωγής σεφ μαθαίνει «Φιλότιμο» και «Καϊμάκι» στους Αμερικανούς

Exit mobile version