search icon

Οικονομία

Έρευνα: Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι στην πανδημία

Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα και στον κόσμο της εργασίας - Το 80% θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση ή ο εργοδότης του να παρέχουν τεστ αξιολόγησης δεξιοτήτων

Το 62% των Ελλήνων εργαζομένων αναζητούν νέα εργασία με το 30% να κινείται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση και το 16% να έχει αλλάξει πρόσφατα δουλειά, όπως αποκάλυψε η τελευταία έρευνα Workmonitor της Randstad.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η ανάκαμψη μετά την πανδημία ωθεί τους εργαζόμενους να επανεξετάσουν τι θέλουν από τη ζωή και την καριέρα τους, ένα κίνημα που συναντάται και σε άλλες χώρες και η Randstad χαρακτηρίζει ως «Great Enlightenment – Μεγάλο Διαφωτισμό».

Η έρευνα Workmonitor της Randstad, μεγάλης εταιρίας στον κλάδο των υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, πραγματοποιείται σε 34 αγορές σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή 27.000 εργαζόμενων και στην Ελλάδα διενεργήθηκε μεταξύ 23 Αυγούστου και 12 Σεπτεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή 1.000 ερωτηθέντων.

Έτσι με βάση την έρευνα:

Τους τελευταίους 18 μήνες, το 85% επανεκτίμησε το πώς εντάσσεται η εργασία στο προσωπικό του πρόγραμμα, ενώ το 42% δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο άγχος από την πανδημία και παράλληλα ότι θα πρέπει να κάνει αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

Ωστόσο, το 55% δυσκολεύεται να αποφασίσει αναφορικά με τις δεξιότητες στις οποίες πρέπει να επικεντρωθεί ή να αποκτήσει, δεδομένων των γρήγορων αλλαγών στον κόσμο της εργασίας. Το 80% θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση ή ο εργοδότης του να παρέχουν τεστ αξιολόγησης δεξιοτήτων, για να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα σε ποιες δεξιότητες πρέπει να επικεντρωθεί.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για το 37% των Ελλήνων ερωτηθέντων οι δεξιότητες έχουν γίνει πιο σημαντικές. Το 66% θα εξέταζε το ενδεχόμενο να αναζητήσει εργασία εκτός Ελλάδας, εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που καθοδηγούν την επιλογή εργασίας/σταδιοδρομίας είναι:

«Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα και στον κόσμο της εργασίας. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον μεγαλύτερη αυτογνωσία, ξέρουν τι θέλουν και ενεργούν σύμφωνα με αυτό. Η αγορά εργασίας σταδιακά αλλάζει από αγορά εργοδότη σε αγορά εργαζόμενου, αυτή η εξέλιξη είναι ωφέλιμη για τους εργαζόμενους, ωστόσο, προϋποθέτει αλλαγή στρατηγικής και προσαρμοστικότητα από τους εργοδότες», σημειώνει η κα Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

PIMCO: Αυτές είναι οι επενδυτικές τάσεις για το 2022

Όλοι κάτι ψάχνουν: Η Ellington CEO, το σούπερ διατηρητέο της Τσιμισκή αγοραστή, ο Κομάρεκ λοταρία και η Άβαξ το real estate 

Οικογένεια Γιατράκου: Βγαίνει σήμερα στο «σφυρί» το σπίτι της Κηφισιάς

Exit mobile version