search icon

Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα υποβάλλονται εγκαίρως

Τα δυο βασικά μέτρα που εγγυώνται την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων περιέγραψε μιλώντας σε συνέδριο ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Κόλλιας

Την ανάληψη πρωτοβουλίας, σε συνέχεια της σχετικής επιστολής της 3ης Σεπτεμβρίου προς τον Πρωθυπουργό, για την ομαλή, έγκαιρη και σε συγκεκριμένο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Μιλώντας στο Law Forum on Taxation, ο κ. Κόλλιας περιέγραψε τα δύο βασικά μέτρα, που προτείνει το ΟΕΕ.

Αυτά είναι:

Αναφερόμενος στο myDATA, ο κ. Κόλλιας είπε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος επιδιώκει διαρκώς τον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση τόσο των κάθε είδους διαδικασιών στη φορολογία, όσο και του ίδιου του φορολογικού συστήματος.

«Δεδομένου, όμως, του αυξημένου φόρτου εργασίας, που έχει το σύνολο της λογιστικής κοινότητας, για λόγους, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε και προανέφερα, απαιτείται η μέγιστη δυνατή περίοδος προσαρμογής, ώστε η μετάβαση στο νέο αυτό σύστημα να είναι η ομαλότερη δυνατή.

Γι΄ αυτό και ζητήσαμε:

Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς των επιχειρήσεων, η ΑΑΔΕ να προβεί σε περισσότερες δράσεις και ενέργειες για την επαρκή ενημέρωσή τους, διότι το φορτίο της ενημέρωσης των επιχειρήσεων δεν μπορούν να το αναλάβουν οι λογιστές – φοροτεχνικοί».

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, παρουσίασε και τις προτάσεις της επιστημονικής επιτροπής του Επιμελητηρίου για δομικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον πυρήνα λειτουργίας του φορολογικού συστήματος.

Αυτές είναι:

Όπως δήλωσε ο κ. Κόλλιας, «όλες αυτές οι προτάσεις δεν εμπεριέχουν την παραμικρή συντεχνιακή λογική. Μακριά από εμάς αυτό. Αποτελούν, όμως, τις βάσεις για την εγκαθίδρυση μιας νέας, και ακόμα πιο υγιούς σχέσης μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων από τη μια πλευρά, και του Κράτους από την άλλη».

 

Exit mobile version