Στα 605 εκατ. ευρώ έφτασαν το 2022 οι εξαγωγές φέτας έναντι των 388 εκατ. ευρώ το 2019, όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΕΔΟΦ) που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της ΕΔΟΦ με 1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη, τη λειτουργία και την προώθηση δράσεων για την προστασία της φέτας και την προώθησή της στο εξωτερικό.

Ενημέρωσε τα μέλη της Διεπαγγελματικής σχετικά με νέο νόμο του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση. προκειμένου να γίνει ενημέρωση τόσο για την Επιτροπή Απόδοσης Γάλακτος, όσο και για το νέο κυρωτικό πλαίσιο.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο Γιώργος Γεωργαντάς έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 19, με το οποίο θεσμοθετείται η Επιτροπή Προσδιορισμού Ορίων Αποδόσεων γάλακτος με επιστημονικά κριτήρια καθώς και κάθε άλλο στοιχείο για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ, όπως τα πρωτεϊνικά κλάσματα.

Διαβάστε ακόμη

Κεντρικές τράπεζες: «Τελειώνουν» οι αυξήσεις επιτοκίων – Πόσο κοντά είμαστε στις πρώτες μειώσεις

Μεγάλη εβδομάδα για την επένδυση του FSRU στο Βόλο

ΗΠΑ: 5 νεκροί από επίθεση σε τράπεζα στο Κεντάκι (tweets)