Οικονομία

Γεωργιάδης: Δεν θα είναι διαρκές το κύμα ανατιμήσεων (vid)

  • newsroom


Παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Για το επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίας μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός συνέστησε ψυχραιμία επισημαίνοντας πως είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν όλα τα κράτη.

«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και μέχρι τις πρώτες ύλες. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε» είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας.

Τη ίδια ώρα ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ, και ειδικότερα κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» είπε. Προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο, τα οποία εκτίμησε πως θα είναι «εξαιρετικά καλά». «Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ρυθμίσεις χρεών: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τις 100 – 120 δόσεις και ακολουθούν οι 72 δόσεις

Πέθανε ο Βασίλης Κουρτάκης- Το όνομά του συνώνυμο με την ρετσίνα

ΔΕΔΔΗΕ: Μάχη κορυφής για τον διαχειριστή, έως τα τέλη της εβδομάδας ο νικητής