search icon

Οικονομία

Μειωμένα ενοίκια Ιουλίου: Kαταβάλλονται 7,5 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων

Πάνε «ταμείο» και 359 δικαιούχοι της Κρατικής Αρωγής

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωρησε την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, σε ιδιοκτήτες ακινήτων, για μειωμένα μισθώματα μηνός Ιουλίου, καθώς και σε δικαιούχους Κρατικής Αρωγής, για την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές συμπατριωτών μας.

Ειδικότερα, πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

Συνεπώς, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 764 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το συνολικό ποσό της σημερινής, έκτης, καταβολής αποζημιώσεων στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής για τις πυρόπληκτες περιοχές ανέρχεται στα 1.487.384,23 ευρώ και αφορά 359 μοναδιαίους Α.Φ.Μ.

Μέσα σε 19 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας, arogi.gov.gr, έχουν διατεθεί συνολικά 22.987.042,66 ευρώ στους πρώτους 4.629 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την προσεχή Παρασκευή. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021. Όλοι οι ανωτέρω δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΣΤΑΤ: Επενδύσεις, τουρισμός και εξαγωγές «ανέστησαν» την οικονομία (upd)

Τζορτζ Σόρος: «Τραγικό λάθος» η τοποθέτηση χρημάτων από επενδυτές στην Κίνα

Έφτασε η ώρα του ΕΝΦΙΑ 2021 – Πότε έρχονται τα ειδοποιητήρια

Exit mobile version