Μειώνεται κατά 10 ευρώ, έπειτα από παρέμβαση της κυβέρνησης, το κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για «την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης», ο Γιώργος Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων).

Όπως σημείωσε, το 2022 το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τη «Γέφυρα», κατά την οποία τονίστηκε ότι «αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί».

«Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι», είπε ο Γιώργος Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η εταιρεία «Γέφυρα» θα προβεί αύριο σε σχετική ανακοίνωση.

«Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (σ.σ. στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα, σημείωσε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Δ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. «Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

H UBS «σβήνει» το σενάριο της ύφεσης για την Ευρωζώνη – Μέχρι πού θα φθάσουν τα επιτόκια της ΕΚΤ (πίνακες)

Καταπατημένα: Τίτλοι κυριότητος από 100 ευρώ τον μήνα και 20% της αντικειμενικής

Πανέτα (ΕΚΤ): «Δωρεάν, αλλά με περιορισμένη εμβέλεια το ψηφιακό ευρώ»