Τέλη Μαΐου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» σχετικά με τις μειώσεις ενοικίων, καθώς το μέτρο στήριξης ενδεχομένως, να συνεχιστεί και τον ερχόμενο μήνα. Ειδικότερα, για τον μήνα Ιούνιο, εξετάζεται η διατήρηση του μέτρου των «κουρεμένων» ενοικίων για όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορείς, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να ισχύσει «κούρεμα» 40% στα ενοίκια των επιχειρήσεων που θα συνεχίζουν λειτουργούν με περιοριστικά μέτρα όπως γυμναστήρια, κλειστοί – εσωτερικοί χώροι διασκέδασης, παιδότοποο και γενικά όσες παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις από το οικονομικό επιτελείο, καθώς το άνοιγμα της αγοράς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως είχε γράψει και παλαιότερα, το newmoney, μεταξύ 17 – 21 Μαϊου αναμένεται να πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τα «κουρέματα»(100% και 40%) που έγιναν στα ενοίκια τον Απρίλιο. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid του Μαρτίου οι οποίες έπρεπε να υποβληθούν έως τις 14 Μαΐου 2021.

Έπειτα, στις αρχές Ιουνίου και αφού θα έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να υποβάλουν στην ΑΑΔΕ τις δηλώσεις για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη:

«Ανταρσία» αεροπορικών κατά Τζόνσον – Πτήσεις στην Ελλάδα με 5 λίρες από την Ryanair

Credit Suisse: Ευκαιρία ενόψει στην παγκόσμια αγορά μετοχών – Έρχεται «βαθιά διόρθωση»

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν τα νέα προγράμματα και με 5άστερα ξενοδοχεία – Οι προθεσμίες και οι δικαιούχοι