Περαιτέρω βελτιώσεις στην ρύθμιση χρεών ύψους 2 δις ευρώ που αφήνει πίσω της πανδημίας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το θέμα της ρύθμισης των κορωνο-οφειλών (και την όποια διαγραφή τους) θα εξετάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά FM.  Το μόνο που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι η ρύθμισης των κορωνο-χρεών με 24- 48 δόσεις που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2022 και αφορά τις οφειλές 2 δις ευρω από ΦΠΑ ρυθμίσεις κλπ που έχουν ανασταλεί.

Αδιευκρίνιστο παραμένει για την ώρα εάν θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ρύθμιση που έχει ήδη ανακοινωθεί η θα υπάρξει μια νέα προκειμένου να συμπεριληφθούν και άλλες οφειλές που δημιουργήθηκαν εν μέσω της πανδημίας όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος που δεν καλύπτονται από την ειδική κορωνο-ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ώστε να ισχύσουν από τις αρχές του 2022 και στο μεσοδιάστημα να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή οι νεε αντικειμενικές τιμές θα οριστικοποιηθούν μέσα στο προσεχές διάστημα αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1/1/2022 κάτι που σημαίνει ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με τον περυσινό.

Εντός των επομένων εβδομάδων ενεργοποιούνται τα μέτρα κάλυψης παγίων δαπανών μέσω πιστωτικών φόρων και εισφορών όπως και η ενεργοποίηση πιστωτικών σημειωμάτων για τους λήπτες ενισχύσεων στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής οι οποίοι θα επιλέξουν έξτρα ρευστότητα έως το τέλος του έτους αντί για «κούρεμα» οφειλών έως και 50%.

Διαβάστε ακόμα 

Κιλιάν Εμπαπέ: Το νέο golden boy του ποδοσφαίρου – Η «πολιορκία» από χορηγούς και ομάδες

Ο φίλος του σκύλου Peanut στριμώχνεται, η Probank ξαναγεννιέται, η Optima ενισχύεται και η ΑΓΝΟ ξαναπωλείται

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός: 6 μέρες δωρεάν διακοπές – Οι δικαιούχοι (vid)

Το κορυφαίο All-Inclusive ξενοδοχείο στον κόσμο είναι ελληνικό