Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr για το επίδομα Market Pass. Σχεδόν 3 εκατομμύρια νοικοκυριά μπήκαν έως σήμερα στη διαδικασία και σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια λαμβάνουν τελικά την επιδότηση.

Παράταση δεν αναμένεται να υπάρξει για την υποβολή αιτήσεων. Ωστόσο στις προθέσεις της κυβέρνηση είναι να υπάρξει και νέος κύκλος επιδότησης, στο 3ο τετράμηνο της χρονιάς.

Μετά από σχεδόν 2 εβδομάδες που έμειναν ανοικτές οι αιτήσεις πάντως, φαίνεται ότι:

  • το 97% των αιτήσεων υπεβλήθη ηλεκτρονικά, από τον δικαιούχο ή τον λογιστή
  • απειροελάχιστοι (περίπου 100.000 από τα 3 εκατομμύρια αιτήσεις ή μόλις 3%) εξυπηρετήθηκαν από τα Κέντρα Εξυπηρέτησαν Πολιτών -ΚΕΠ
  • σχεδόν οι 3 στους 4 ή περίπου 1,8 εκατομμύρια δικαιούχοι επέλεξαν πληρωμή σε ΙΒΑΝ για να μη μπλέξουν με τις ανέπαφες πληρωμές NFC. Κρατάνε έτσι τα χρήματα ως κατάθεση στο λογαριασμό τους
  • μόλις 1 στους 4 ή σχεδόν 600.000 δικαιούχοι επέλεξαν να εγκαταστήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι στο κινητό τους τηλέφωνο. Παρά το δέλεαρ της καταβολής κατά 25% μεγαλύτερου επιδόματος.

Με τα δεδομένα αυτά, δρομολογείται η πληρωμή όλων των δικαιούχων την επόμενη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Σήμερα λήγει και η διορία για διορθώσεις ή ακύρωση και νέα αποστολή στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήδη από 1ης Μαρτίου και μετά.

Προσοχή απαιτείται επίσης και από πολλές χιλιάδες ενδιαφερομένων που έχουν αφήσει προσωρινά αποθηκευμένη τη δήλωσή τους, αλλά δεν την υπέβαλαν οριστικά ακόμη. Από τη στιγμή που θα κλείσει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr η αίτηση θεωρείται μη υποβληθείσα και ο δικαιούχος δεν πληρώνεται.

Διαβάστε ακόμη

Πάολο Γκρινιάνι (Oxford Economics): Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια

Η νέα λίστα με τους «φορολογικούς παραδείσους»

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι