Σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το Σίτι του Λονδίνου οι οποίες θέλουν να διαφοροποιηθούν έξω από το Λονδίνο ενόψει του Brexit στην αρχή του νέου έτους, βρίσκεται η Ελλάδα όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού  τόνισε τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Brexit, με την ελληνική κυβέρνηση να συζητά με τρία πιστωτικά ιδρύματα τα οποία «θέλουν να διαφοροποιηθούν έξω από το Λονδίνο» ενόψει της αποχώρησης της Βρετανία από την ΕΕ.

Στην επιχειρηματολογία του, ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s αλλά και στην επένδυση της Microsoft. Όπως επισήμανε, η προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στη χώρα ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα βάσει του οποίου εκλέχθηκε η κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο ο κ. Πατέλης ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα θέσουμε την πανδημία υπό έλεγχο, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην οικονομική ανάπτυξη.

Δείτε τη συνέντευξη:

Διαβάστε ακόμη:

-Πάνω από 580 νεοφυείς επιχειρήσεις στο Μητρώο του ElevateGreece

-Τράπεζα Πειραιώς: «Όχι» του SSM στη μετατροπή των CoCos σε μετρητά

-Οι big business στα καλώδια φέρνουν κοντά Cenergy και Nexans