Οικονομία

Πώς γίνεται η e-μεταβίβαση ακινήτων στο MyProperty: Βήμα-βήμα οδηγίες και απαντήσεις

  • newsroom


Μέσω της εφαρμογής στο Taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν τη Δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, που τους ετοιμάζει και τους στέλνει ο συμβολαιογράφος, ώστε να την υποβάλουν ή να μη την υποβάλουν (απορρίψουν) οριστικά

Αναλυτικό οδηγό με 75 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους συμβολαιογράφους αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να εισέλθουν στην εφαρμογή MyProperty, είτε ως αγοραστές  είτε ως πωλητές,  ή και ως νόμιμοι εκπρόσωποί τους, εξέδωσε η ΑΑΔΕ.

Μέσω της εφαρμογής στο Taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν τη Δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, που τους ετοιμάζει και τους στέλνει ο συμβολαιογράφος, ώστε να την υποβάλουν ή να μη την υποβάλουν (απορρίψουν) οριστικά. Επιπλέον, ως αγοραστές / νόμιμοι εκπρόσωποι μπορούν να εκτυπώσουν αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης, την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου μεταβίβασης ακινήτου, την Ταυτότητα Οφειλής του φόρου, καθώς και να εκδώσουν το Αποδεικτικό Καταβολής του φόρου αυτού.

Όπως αναφέρεται στον οδηγό, αρμόδια για την υποβολή δήλωσης Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων είναι η ΔΟΥ του αγοραστή και όχι  η ΔΟΥ όπου βρίσκονται τα ακίνητα, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής καθώς και τις «Συχνές Ερωτήσεις».

Διαβάστε ακόμη:

Συντάξεις: Πότε θα δουν αυξήσεις οι παλαιοί συνταξιούχοι

The Margi: Το εμβληματικό hotel της Βουλιαγμένης, οι νέες business και οι «ανασχηματισμοί»

Τι φέρνει η επόμενη μέρα για τη Χαλυβουργική

Απόρρητο Απόρρητο