search icon

Οικονομία

Πώς θα πάρετε πίσω πινακίδες του Ι.Χ. σας για τις διακοπές του καλοκαιριού

Αναλυτικά η διαδικασία για να βάλετε ξανά «μπρος» το αυτοκίνητο σας πληρώνοντας λιγότερα τέλη κυκλοφορίας

Όσοι θέλουν να πάνε φέτος διακοπές με το αυτοκίνητο τους αλλά έχουν καταθέσει τις πινακίδες θέτοντάς το σε ακινησία μπορούν με μερικές απλές κινήσεις να κάνουν άρση ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ στην άρση της ακινησίας του αυτοκινήτου τους πληρώνοντας αναλογικά τέλη για το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν έως το τέλος του έτους.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μια φορά εντός του έτους, ενώ όσοι καθυστερήσουν να θέσουν ξανά σε ακινησία τα οχήματά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου που ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα οι ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Η εκπρόθεσμη θέση σε ακινησία ή μη θέση σε ακινησία, επισύρει αυτοτελές πρόστιμο που ισούται με το διπλάσιο των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων αυτών.

Διευκρινίζεται ότι, εφόσον καταβληθεί το πρόστιμο λόγω εκπρόθεσμης θέσης ή μη θέσης σε ακινησία για το έτος 2021, ο φορολογούμενος:

Διαβάστε ακόμα

ΑΑΔΕ: «Τρέχουν να εισπράξουν» από πλούσιους φορολογούμενους που διαμένουν στο εξωτερικό

Έρευνα: Πόσο πρόθυμοι είμαστε να αποκτήσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αναδρομικά: Ξεκινούν πληρωμές – Ποιοι συνταξιούχοι πάνε πρώτοι Ταμείο

 

Exit mobile version