Το ποσό-μαμούθ των 6,31 δισ. ευρώ θα πληρώσουν στο κράτος οι Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων το 2023 σύμφωνα με όσα αναγράφει ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων!

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα έσοδα είναι αυξημένα σε ποσοστό 3,27% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που αναγράφονταν στον Προϋπολογισμό του 2022 καθώς για την επόμενη χρονιά η συνολική συνεισφορά από τους οδηγούς οχημάτων υπολογίζεται 6,31 δισ. ευρώ έναντι 6,11 δισ. ευρώ.

Μάλιστα τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης, τον ΕΦΚ στο diesel κίνησης, τον Φόρο Ασφαλίστρων, τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, τις Ιατρικές Εξετάσεις υποψήφιων οδηγών αλλά και από τον ΦΠΑ στα οχήματα αναμένεται να καταγράψουν άνοδο ενώ οριακή πτώση θα σημειώσουν τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας…

Όσον αφορά στα υψηλότερα έσοδα του Προϋπολογισμού αφορούν στον ΕΦΚ βενζίνης που ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ, στον ΕΦΚ στο diesel κίνησης με 1,5 δισ. ευρώ, στα Τέλη Κυκλοφορίας με 1,2 δισ. ευρώ. Ο λόγος της αύξησης των εσόδων στον Προϋπολογισμό του 2023 εστιάζεται στην άνοδο των τιμών λιανικής των αυτοκινήτων όσο και της χονδρικής όπως επίσης και στην άνοδο των τιμών των καυσίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsauto.gr