Οικονομία

Προσοχή: Σε αναστολή τα τεκμήρια αλλά όχι και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης

  • newsroom


Το συγκεκριμένο χαράτσι αποτελεί φόρο και όχι μέθοδο προσδιορισμού φόρου όπως είναι τα τεκμήρια οπότε και θα καταβληθεί κανονικά!

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. αλλά και κάτοχοι ταχύπλοων θα πρέπει να καταβάλλουν και φέτος κανονικά το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ασχέτως αν ανήκουν στις ομάδες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου αποτελεί φόρο που συνεισπράττεται με τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης (η οποία βέβαια επίσης έχει ανασταλεί), κ.ά. και δεν αποτελεί μέθοδο προσδιορισμού φόρου εισοδήματος όπως είναι τα τεκμήρια διαβίωσης με αποτέλεσμα να καταβληθεί κανονικά από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω αλλά και από τους κατόχους βαρκών, ταχυπλόων ή ακόμη και πολυτελών θαλαμηγών.

Βέβαια στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Newsauto.gr ότι όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν ήδη αυξημένα Τέλη Κυκλοφορίας για τα οχήματά τους και οι περισσότεροι κάνουν χρήση της προσωρινής ακινησίας ώστε να μειώσουν τόσο τα Τέλη Κυκλοφορίας, όσο και τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις βάρκες και τα ταχύπλοα με μόνη διαφορά ότι κατά τη διάρκεια του 2020 οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων και σκαφών δεν μπόρεσαν να να κινήσουν ελεύθερα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Οπότε η επιβολή του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης εν μέσω καραντίνας και αυστηρών περιοριστικών μέτρων αποτελεί μια αδικία

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto