Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι προσφεύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά και η πορεία του υπό σύσταση φορέα ακινήτων στον οποίο θα περιέρχονται κατοικίες νοικοκυριών που πτωχεύουν, συζήτησαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Στη σύσκεψη η Ένωση ενημέρωσε τον Κωστή Χατζηδάκη ότι τους πρώτους μήνες του ‘23 εμφανίζεται μια βελτίωση 30% σε σχέση με το 2022 ως προς τις διμερείς ρυθμίσεις δανείων (εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού) που γίνονται με τους services.

Οι εκπρόσωποι των servicers υποστήριξαν πως σημειώνεται αύξηση στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, με το επιχείρημα ότι μέχρι τον Ιούνιο έγιναν 6.254 επιτυχείς ρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε 2,33 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα ορίζει ένα πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers.

Με υποχρέωση να τηρούν και να παρέχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση προς τους οφειλέτες για το σύνολο της οφειλής τους, τις οφειλόμενες δόσεις, το επιτόκιο και άλλες συναφείς πληροφορίες. Και με ποινές όταν δεν παρέχουν σαφή και έγκαιρη ενημέρωση στους οφειλέτες.

Παράλληλα υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της δημιουργίας του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός

Αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ