Οικονομία

Συντάξεις Μαΐου: Πριν το Πάσχα οι πληρωμές – Πότε καταβάλλονται κύριες και επικουρικές

  • newsroom


Ανοίγει ο κύκλος πληρωμών στις 23 Απριλίου 2021 - Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Εντός Απριλίου ανοίγει ο κύκλος πληρωμών των συντάξεων Μαΐου σε χιλιάδες δικαιούχους- συνταξιούχους. Ειδικότερα, από τις 23 Απριλίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 28 Απριλίου 2021. Σημειώνεται ότι, όπως και τους προηγούμενους μήνες, οι συντάξεις του πρώην ΙΚΑ, θα πιστωθούν σε δύο δόσεις, ανάλογα με τον ΑΜΚΑ των συνταξιούχων.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των συντάξεων Μαΐου:

  • Στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Απριλίου 2021, τη Μεγάλη Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου 2021, τη Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Στις 28 Aπριλίου 2021, τη Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: 4 στις 10 μικρές επιχειρήσεις φοβούνται «λουκέτο»

ΕΥΔΑΠ: Η δαπάνη των 157 εκατ. ευρώ για το νερό έφερε ζημιές – Έρχεται συμφωνία με το Δημόσιο

Αναδρομικά κληρονόμων: Έρχεται πληρωμή στις 12 Απριλίου – Χιλιάδες δικαιούχοι θα πάνε ταμείο