Οικονομία

Σταϊκούρας: Στο Eurogroup του Ιουνίου οι αποφάσεις για την έξοδο από την εποπτεία

  • newsroom


«Ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός

Έξοδος από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας, ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης και περιορισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων, περιλαμβάνονται στους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών στη χώρα μας.

“Ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία αναμένονται στο Eurogroup του Ιουνίου.

Τόνισε ακόμη, ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει στήσει γραμμές άμυνας για τους πολίτες και τα δημόσια οικονομικά απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την αβεβαιότητα που αυτή προκαλεί.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ίδια εκδήλωση παρουσίασε τα βήματα για την ψηφιοποίηση του κράτους που υλοποιήθηκαν και επιταχύνθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ξεπούλημα στη Wall Street: Βουτιά άνω του 4% για Nasdaq – Απώλειες 750 μονάδων για Dow Jones

Ενεργειακή κρίση: Πτώση στην τιμή του πετρελαίου με φόντο το εμπάργκο των G7

Société Générale: Τι εκτιμά για τις προσθήκες στον MSCI