Ευέλικτη μίσθωση που μπορεί να είναι ακόμη και για μόλις ένα μήνα, αποκλειστικές εκπτώσεις ανάλογα με την περίοδο μίσθωσης, εύρεση ακόμη και συγκατοίκου σε διαμερίσματα που μπορούν να υποστηρίξουν τη συγκατοίκηση.

Πρόκειται για τo Studentground, το νέο, διεθνές εγχείρημα το οποίο ήδη «τρέχει» κι επισήμως από τα τέλη Ιουλίου από την ομάδα της Blueground, της γνωστής εταιρείας μισθώσεων και διαχείρισης επιπλωμένων κατοικιών με ένα δίκτυο περί τα 1.200 διαμερίσματα υπό διαχείριση στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα και πολλαπλάσια στο εξωτερικό.

Η εταιρεία προτάσσει στα οφέλη για τους φοιτητές το γεγονός ότι προσφέρονται έτοιμα διαμερίσματα για μετακόμιση, πλήρως επιπλωμένα, με WI- Fi «και μια διαδικασία χωρίς ταλαιπωρία, σημαντικές οικονομίες και προνόμια» όπως π.χ. μπόνους συστάσεων και εκπτώσεων όταν ο φοιτητής θα μένει για μεγαλύτερο διάστημα.

Η «δεξαμενή» των διαμερισμάτων προέρχεται από τα ακίνητα που ήδη διαχειρίζεται η Blueground, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ η μίνιμουμ διάρκεια διαμονής εξαρτάται ανάλογα με την περιοχή, ωστόσο για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας μήνας.

Πάντως, εφόσον ο φοιτητής επιλέξει μία διάρκεια διαμονής π.χ. από 3- 8 μήνες μπορεί να εξασφαλίσει έκπτωση ανάλογα με τον προορισμό, η οποία αυξάνεται στην περίπτωση μίσθωσης για διάρκεια 9- 11 μηνών ή 12 και πλέον μηνών.

Στην περίπτωση σύστασης άλλου φοιτητή, ο ενοικιαστής λαμβάνει μπόνους σε κάρτες δώρου, ενώ η μίσθωση γίνεται γρήγορα on-line και μπορεί να γίνει για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος, ένα ή δύο εξάμηνα ή κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης.

Το Studentground έρχεται σε μία περίοδο όπου το πρόβλημα της φοιτητικής κατοικίας είναι πανευρωπαϊκό με δεδομένη τη δυσκολία για τους φοιτητές να βρούν το κατάλληλο σπίτι την κατάλληλη στιγμή ειδικά όταν πρόκειται για τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Επισημαίνεται εδώ ότι η Blueground έχει ένα δίκτυο αυτή την στιγμή πάνω από 12.000 επιλεγμένων διαμερισμάτων σε δημοφιλείς γειτονιές σε όλο τον κόσμο, τα οποία διατίθενται για μίσθωση διάρκειας από ένα μήνα μέχρι και άνω του έτους, ενώ έχει προχωρήσει σε εξαγορές και συνεργασίες που έχουν ενισχύσει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητές της.

Η εταιρεία έχει παρουσία σε 16 χώρες και 30 πόλεις ανά τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα, σε Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Σιγκαπούρη.

Για το 2022, η Blueground Holding Limited είχε έσοδα 333 εκατ. δολαρίων (σ.σ. κατά κύριο λόγο από μισθώματα ύψους 297 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα από παροχή υπηρεσιών ή συμπληρωματικές συμφωνίες με πελάτες), έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 124% με δεδομένες και τις κινήσεις εξαγορών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, την αύξηση του αριθμού των διαμερισμάτων στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά και τις νέες αγορές στις οποίες εισήλθε το 2022.

Ωστόσο, η εταιρεία είχε και αύξηση λειτουργικών ζημιών στα 35,5 εκατ. δολάρια, από τα 19 εκατ. δολαρίων το 2021 «ως αποτέλεσμα των ενισχυμένων γενικών και διοικητικών εξόδων και δαπανών πωλήσεων και μαρκετινγκ λόγω της αύξησης του μεγέθους της».

Οι καθαρές ζημιές ανήλθαν για το 2022 στα 63,6 εκατ. δολάριεα από τα 24 εκατ. δολάρια του 2021. Ως ποσοστό επί των εσόδων, το λειτουργικό περιθώριο μειώθηκε για την περυσινή χρονιά στο 10,7% από 12,8%, με το ποσοστό πληρότητας στα διαμερίσματα υπό διαχείριση για το 2022 κατά μέσο όρο στο 93% από 95% το 2021.

Η εταιρεία είχε στο τέλος του 2022 υπό διαχείριση ένα χαρτοφυλάκιο 10.257 διαμερισμάτων, ενώ έλαβε πέρυσι, μεταξύ άλλων, κεφάλαια ύψους 105 εκατ. δολαρίων από τρίτους επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη

Στέλιος Χατζηιωάννου: Το project-έκπληξη του sir για φτηνές τηλεπικοινωνίες

ΕΝΚΛΩ: Ξεκινάει νέα «καριέρα» στους… πλειστηριασμούς (pic)

Φορολογικές δηλώσεις: Τελειώνει ο χρόνος και έρχεται η… διπλή δόση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ