Οικονομία

Ταμείο Αλληλεγγύης: €2,45 εκατ. σε 10 δήμους για έργα υποδομών

  • newsroom


Ποιοι δήμοι θα λάβουν χρημτοδότηση, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βάσει των τοπικών αναγκών

Χρηματοδότηση ύψους 2,455 εκατ. ευρώ θα λάβουν δέκα δήμοι από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Ο Δήμος Παιονίας θα χρηματοδοτηθεί για υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης -Πολυκάστρου – Νέας Καβάλας (360.000 ευρώ), ο Δήμος Δράμας για ανάπλαση του αύλειου χώρου δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου (135.000 ευρώ), ο Δήμος Ζίτσας για επισκευή πεζοδρομίων και οδοφωτισμό τμήματος της εθνικούς οδού Ιωαννίνων – Κονίτσης (150.000 ευρώ) και ο Δήμος Αλεξάνδρειας για ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου συνεδριακού κέντρου Αλεξάνδρειας και τοποθέτηση οργάνων σε δύο παιδικές χαρές (205.000 ευρώ).

Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης για ανάπλαση πάρκου Ευαγγελικών και τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης (105.000 ευρώ), ο Δήμος Κορίνθου για βελτίωση υποδομών πλησίον της ανοιχτής δομής (210.000 ευρώ), ο Δήμος Καβάλας για διάνοιξη δευτερεύοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περιγιαλίου (350.000 ευρώ), ο Δήμος Βέροιας για αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας (170.000 ευρώ), ο Δήμος Λαρισαίων για ανάπλαση οικισμών περιοχής κέντρου φιλοξενίας Κουτσόχερου (550.000 ευρώ) και ο Δήμος Χαϊδαρίου για τη λειτουργική αναβάθμιση κοινόχρηστων στην περιοχή Άνω Αφαίας (220.000 ευρώ).

Συνολικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έχουν διατεθεί μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης 18.792.741,07 ευρώ σε 31 δήμους ανά την επικράτεια για 60 έργα συνολικά.

Διαβάστε ακόμη

Σε δυναμική τροχιά ανάκαμψης η οικονομία – Προειδοποίηση Σκυλακάκη για τις ανατιμήσεις

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας (Upd)

Θέση στον ΟΛΠ «χτίζει» το Helikon – Στο 5,376% το ποσοστό του fund