Δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι έλαβε το  ΤΑΙΠΕΔ σήμερα, Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, από την εταιρεία ΓΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ε.Ε.

Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστεί η οικονομική ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του
οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου.

Ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας.

Ποιος είναι ο Όμιλος ΓΟΥΤΟΣ

Σημειωτέον ότι ο όμιλος Γούτου και δή η Golden Land Goutos είναι η εταιρεία που «τρέχει» τα τελευταία χρόνια το έτερο μεγάλο project στο Πόρτο Χέλι για το νέο Six Senses Resort, έχοντας πλέον συνασπιστεί με σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού για την προώθηση της εν λόγω επένδυσης, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ. Η Golden Land Goutos δραστηριοποιείται πάνω για 5 δεκαετίες στον τομέα των ακινήτων στην περιοχή της Αργολίδας και των νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Το νέο Six Senses Resort στο Πόρτο Χέλι χρηματοδοτείται από ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων της CBE Capital, το fund της Taconic Capital (με σύμβουλο την Cedar Capital) με έδρα τη Νέα Υόρκη και την οικογένεια Γούτου, γνωστή από την εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Γούτος- Golden Land Goutos με μακροχρόνια δραστηριότητα στο χώρο των ακινήτων και ιδιοκτήτρια εκτάσεων στην Αργολίδα. Η νέα πολυτελής επένδυση στο Πόρτο Χέλι θα περιλαμβάνει 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Επίσης, θα περιλαμβάνει 10 «επώνυμες» (branded) κατοικίες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση, ενώ το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει κεντρικό εστιατόριο, μπαρ, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων καθώς και ένα ελληνικό καφενείο.

Διαβάστε ακόμη

Δούκας κατά Μπακογιάννη για Βασιλίσσης Όλγας

Προσωπικός αριθμός: Έτσι θα γίνονται όλες οι συναλλαγές με το Δημόσιο (vid)

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Ποιες προθεσμίες παρατείνονται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ