«Τρέχει» η τρίμηνη παράταση (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) του Market Pass. Η πληρωμή του επιδόματος ακρίβειας αναμένεται να γίνει σε μια εφάπαξ καταβολή, εκτός απροόπτου στις αρχές του επόμενου μήνα.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα – μόνο για τους νέους δικαιούχους – για το Μarket Pass, ενώ ο Σεπτέμβριος δείχνει να είναι ο μήνας των πληρωμών, αφού εκτός από το επίδομα της ακρίβειας θα πληρωθεί και το Youth Pass για τους νέους που θα συμπληρώσουν τόσο το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Να σημειωθεί ότι όσοι ήδη έχουν λάβει το πρώτο μέρος από το επίδομα, δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου.

 

Όπως έχει γράψει το newmoney, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της χρονικής διάρκειας του Μarket Pass ως τα τέλη του έτους. Στην περίπτωση αυτή θα δοθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο επιπλέον 44-200 ευρώ, πέραν των 66-300 ευρώ που θα λάβουν έως τον Οκτώβριο περίπου 2,5-3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Aαρχές Οκτωβρίου, ίσως και λίγο αργότερα τοποθετείται χρονικά και η καταβολή του Youth Pass, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ίσως δεν χρειαστεί να ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για κάτι τέτοιο.
Όπως έχει γίνει γνωστό η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις εκτιμάται ότι θα ανοίξει στο τέλος Αυγούστου και σε αυτή θα μπαίνουν οι νέοι δικαιούχοι και όχι οι παλαιοί, αφού για αυτούς η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη και δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτε απολύτως όσοι έχουν κάνει αιτήσεις από τον πρώτο κύκλο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δικαιούχοι του νέου κύκλου για το Market Pass θα είναι περίπου 2,8 εκατ. νοικοκυριά.
To Youth Pass, ύψους 150 ευρώ, θα το λάβουν οι 18άρηδες ενώ θα δοθεί αναδρομικά και σε όσους έχουν κλείσει τα 19.

Δικαιούχοι είναι όσοι έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν κωδικούς Taxisnet.

Διαβάστε ακόμη

Το φθινοπωρινό στοίχημα της κυβέρνησης για αύξηση δαπανών και εσόδων

Ανδρουλάκης: Χρέος να προσφέρουμε στους πολίτες ποιότητα ζωής και ασφάλεια

Kρουαζιέρα: «Απόβαση» 4.888 επιβατών στα Χανιά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ