Εκρηκτική άνοδο σημειώνουν οι τιμές των υγρών καυσίμων, και η τιμή της αμόλυβδης σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ανεξαρτήτως των διεθνών εξελίξεων (εκτός κι αν αποτελούν παράγοντα … περαιτέρω ανόδου), προκαλώντας απανωτά σοκ στις τσέπες των καταναλωτών. Έτσι, οι τιμές εκτινάσσονται παρά το γεγονός ότι αποφεύχθηκε η κρίση και η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Στο κέντρο της Αθήνας σήμερα Δευτέρα, τα πρατήρια πωλούν την απλή αμόλυβδη, μέχρι και  2,40 ευρώ το λίτρο, όπως κατέγραψε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την πρόεδρο Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ «όσο ανεβαίνουν τα τιμολόγια θα ανεβαίνουν και οι τιμές στα μαγαζιά (τα πρατήρια). Από την Παρασκευή που μας πέρασε μέχρι και σήμερα, έχουμε το ίδιο τιμολόγιο γι’ αυτό και οι υψηλές τιμές. Αύριο περιμένουμε καινούργιο τιμολόγιο – θα δούμε. Μπορεί αύριο να πέσουν οι τιμές».

Η κα Ζάγκα τόνισε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στα πρατήρια της Αθήνας που πωλούν σε τόσο υψηλές τιμές,  καθώς υπάρχει πλαφόν στο κέρδος. 

Διαβάστε ακόμη:

Τιμούρ Τουρλόφ (Freedom Finance Corp.): Ανοίγουμε την πόρτα της Wall Street στις ελληνικές επιχειρήσεις

Πώς θα διαμορφωθούν τα ενοίκια των γραφείων τη διετία 2024- 2025 στην Αθήνα – Οι τιμές (διαγράμματα)

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα ιστορικών ονομάτων, με «Λίρα», «Πετζετάκι» και… “Four Seasons” (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ