Τεχνολογία

Αpple: Εξελίσσει (και) τεχνολογία αναγνώρισης για ατυχήματα

  • newsroom
iphonex.jpg


Στην επόμενη γενιά τους τα iPhone θα αποκτήσουν την δυνατότητα να επικοινωνούν αυτόματα με τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση ατυχήματος.

Μπορεί τα σύγχρονα αυτοκίνητα να έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών σε τροχαία ατυχήματα, όμως ο συγκεκριμένος τομέας δεν παύει να προσελκύει και νέες εταιρίες με αρκετές έξυπνες ιδέες.

Για παράδειγμα πέρσι, η OnStar παρουσίασε την εφαρμογή Guardian η οποία χρησιμοποιεί τους σένσορες του κινητού τηλεφώνου για να αναγνωρίσει μία σύγκρουση και να συνδέσει τον χρήστη με τις υπηρεσίες που έχει επιλέξει.

Η ιδέα αυτή φαίνεται ότι άρεσε στην Apple που θέλει να την ενσωματώσει σε κάποια από τις επόμενες γενιές των iPhone και των Apple Watch της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple πρόκειται να εισαγάγει την τεχνολογία ανίχνευσης σύγκρουσης στις συσκευές της το επόμενο έτος.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να χρησιμοποιεί αισθητήρες κίνησης έτσι ώστε να παρακολουθεί ξαφνικές αλλαγές στην βαρύτητα και την επιτάχυνση του οχήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto