Τεχνολογία

Apple: Εξελίσσει την πιο προηγμένη ηλιοροφή στον κόσμο

  • newsroom


Εκτός από την εξέλιξη του πολυαναμενόμενου Apple Car, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας εργάζεται και πάνω σε μερικά συστήματα που θα ενισχύσουν την ελκυστικότητα του προϊόντος της

Από πέπλο μυστικότητας καλύπτονται οι ενέργειες της Apple που αφορούν την εξέλιξη του μοντέλου της με το οποίο θα εισέλθει στην αυτοκινητικό κόσμο.

Πέρα, όμως, από τις συζητήσεις με μια πληθώρα δυνητικών συνεργατών, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας εργάζεται πάνω και στην ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος το οποίο δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στο φιλόδοξο ηλεκτρικό και αυτόνομο αυτοκίνητό της.

Κατατεθείσα αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας – με την ονομασία «Κινητά συγκροτήματα πάνελ»- δείχνει ότι η Apple εξελίσσει ένα νέο σύστημα ηλιοροφής που παρέχει στους επιβάτες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το πόσο φως θα εισέρχεται στην καμπίνα.

Πρόκειται για υαλοπίνακες με μεμβράνες μεταβλητής διαφάνειας, οι οποίοι θα επιτρέπουν σε οποιονδήποτε βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να ρυθμίζει την ένταση φωτεινότητας της καμπίνας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για την αυξομείωση της φωτεινότητας της καμπίνας, θα φροντίζουν δύο κινητές επιφάνειες στην οροφή που θα μπορούν να κινηθούν τόσο στην ίδια, όσο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsauto