search icon

Τεχνολογία

Apple: Ποια ακρίβεια – Ισχυρή παραμένει η ζήτηση για iPhone 13

Η σταθερή ζήτηση για το iPhone 13 της Apple υποδηλώνει ότι τα έσοδα από τηλέφωνα της Apple μπορεί να είναι ισχυρά

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα που εκτείνεται διεθνώς οδηγώντας τις παγκόσμιες αποστολές τηλεφώνων σε πτώση κατά 9%, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, ισχυρή παραμένει η ζήτηση για το iPhone της Apple, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

Η Apple κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στις παγκόσμιες αποστολές τηλεφώνων το δεύτερο τρίμηνο, και από 14% το προηγούμενο τρίμηνο, να φτάσει στο 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys.

Η Samsung έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 21% της αγοράς, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα τηλέφωνα της σειράς Α χαμηλού επιπέδου που κοστίζουν λιγότερο από το iPhone 13.

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 28 Ιουλίου. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Λούκα Μαέστρι προειδοποίησε τον Απρίλιο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία αυτό το τρίμηνο, και ειδικά αυτά που προκύπτουν από τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Όλα αυτά τα προβλήματα εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συνολικές πωλήσεις έως και κατά 8 δισ. δολάρια. Ωστόσο η σταθερή ζήτηση για το iPhone 13 της Apple υποδηλώνει ότι τα έσοδα από τηλέφωνα της Apple μπορεί να είναι ισχυρά, παρά την προειδοποίηση του Μαέστρι.

Ο αναλυτής της Canalys, Τόμπι Ζου, σημείωσε ότι οι τηλεφωνικές παρουσιάσεις και οι ειδικές προσφορές μπορούν να συμβάλουν στην άμβλυνση της πίεσης όσον αφορά στην προσφορά, αλλά προειδοποίησε ότι οι καταναλωτές έχουν επηρεαστεί από τον πληθωρισμό και δεν έχουν  διαθέσιμο εισόδημα για να αγοράσουν νέα τηλέφωνα όπως την περσινή χρονιά και δεδομένων των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Στους πιστωτές το… μπαλάκι – Ποιοι εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εγκρισιμότητας

Μύλοι Αλλατίνη: Βγαίνει στο σφυρί το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα (pics) 

Sun of a Beach: Η ελληνική πετσέτα των μεγάλων resorts (pics)

Exit mobile version