Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η Apple έλαβε την πολυαναμενόμενη έγκριση από τις κινεζικές αρχές για τη διάθεση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence στη χώρα, ενσωματώνοντας το μοντέλο Qwen AI της Alibaba στις συσκευές της.

Η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) συμπεριέλαβε την Τετάρτη τις υπηρεσίες γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της Apple στον κατάλογο των νέων εγκεκριμένων παρόχων, μαζί με αντίστοιχες λύσεις κινεζικών εταιρειών, όπως οι Huawei και Xiaomi.

Εκπρόσωπος της Alibaba επιβεβαίωσε ότι το Qwen AI θα είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες iOS, iPadOS και macOS για τους χρήστες στην Κίνα, προσφέροντας δυνατότητες αναγνώρισης και δημιουργίας κειμένου και εικόνων.

Καθοριστικό βήμα για το Apple Intelligence

Η έγκριση ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη διάθεση του Apple Intelligence στη μεγαλύτερη αγορά smartphones παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάστηκε αρχικά το 2024, όμως η αδειοδότησή της από το Πεκίνο καθυστέρησε σημαντικά. Στο μεταξύ, η Apple αναδιαμόρφωσε την αρχιτεκτονική του συστήματος, εγκαταλείποντας τα αρχικά μοντέλα και βασίζοντας πλέον τις υπηρεσίες της στα μοντέλα Google Gemini της Alphabet.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την επίσκεψη του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, στο Πεκίνο τον Μάιο, όπου συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κουκ, ο οποίος αναμένεται να παραδώσει τα ηνία της εταιρείας στον Τζον Τέρνους τον Σεπτέμβριο, συνεχίζει να διατηρεί στενές σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση, παρά τις εμπορικές και τεχνολογικές εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Ανταγωνισμός με τη Huawei

Η έγκριση δίνει στην Apple τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε μια αγορά όπου οι καταναλωτές δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η διάθεση του Apple Intelligence εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την ανάκαμψη των πωλήσεων της εταιρείας στην Κίνα και θα τη βοηθήσει να μειώσει την απόσταση από την ηγέτιδα Huawei. Ωστόσο, η Apple εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό, καθώς οι κινεζικές εταιρείες έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στην ενσωμάτωση προηγμένων λειτουργιών AI στις συσκευές τους.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΣΦΑ: Ο Κάθετος Διάδρομος σε ένα νέο επίπεδο ωριμότητας – Στο τραπέζι η επέκταση στα Δυτικά Βαλκάνια

Προειδοποίηση από IMO για τα Στενά του Ορμούζ – Παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνα, αποφύγετε τις διελεύσεις

Reuters: Stripe και Advent διεκδικούν την PayPal με προσφορά 53 δισ. δολαρίων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα