Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ηθοποιοί και σκηνοθέτες από τη Ρωσία πέταξαν με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS. Για πρώτη φορά στην Ιστορία.

Και, φυσικά, το διαστημικό αυτό ταξίδι δεν αφορά μόνο τον κινηματογράφο. Η Σοβιετική Ένωση έστειλε τον πρώτο δορυφόρο, τον πρώτο άνθρωπο, αλλά και τον πρώτο σκύλο στο Διάστημα.

Τώρα η Ρωσία θέλει να γυρίσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στο Διάστημα.

Η Ρωσίδα ηθοποιός Τζούλια Πέρεσιλντ και ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο έφθασαν με πύραυλο Soyuz από το κοσμοδρόμιο που βρίσκεται στη στέπα του Καζακστάν, στην Κεντρική Ασία.

Το σενάριο της ταινίας διαμορφώνεται ως εξής: Ένας κοσμοναύτης αρρωσταίνει σε ένα διαστημικό σταθμό και χάνει τις αισθήσεις του. Δεν θα μπορέσει να φτάσει ζωντανός πίσω στη Γη. Έτσι, ένας γιατρός «εκτοξεύεται» για να τον σώσει. Και παρά την έλλειψη βαρύτητας, πρέπει να κατορθώσει να τον εγχειρίσει – στην καρδιά.

Τη γιατρό υποδύεται η 37χρονη Πέρεσιλντ – στην ταινία υποδύεται μία μητέρα, η οποία ζει για τη δουλειά της. Και σε αντίθεση με τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η Πέρεσιλντ θα πετάξει όντως στο Διάστημα, δίχως να κάνει -όπως συνηθίζεται- και αυτά τα γυρίσματα στο στούντιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Rossiyskaya Gazeta” περίπου 35 λεπτά της ταινίας θα γυριστούν στο Διάστημα. Και βέβαια, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Διαβάστε τη (διαστημική) συνέχεια στην DW