Τεχνολογία

Έρευνα: Πόσοι οδηγοί θα αγόραζαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  • newsroom


Μεγάλη έρευνα της Nissan καταδεικνύει πως οι οδηγοί βλέπουν με καλό μάτι την ηλεκτροκίνηση, ενώ οι ιδιοκτήτες EV παραδέχονται πως η αυτονομία είναι καλύτερη απ’ ό,τι ανέμεναν

Θετικοί παρουσιάζονται οι Ευρωπαίοι στο ενδεχόμενο το επόμενο αυτοκίνητό τους να είναι ηλεκτρικό, όπως καταδεικνύει έρευνα της Nissan.

Βασιζόμενη σε δείγμα 7.000 οδηγών σε ολόκληρη την Ευρώπη, η έρευνα δείχνει πως το 89% κρίνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά ως σωστή απόφαση, το 74% υποστηρίζει πως βρίσκει πιο ξεκούραστο στην οδήγηση ένα ηλεκτρικό απ’ ό,τι ένα όχημα ICE, ενώ το 70% θεωρεί πως το επόμενο όχημά τους θα μπορούσε να είναι ηλεκτρικό.

Παράλληλα, η πλειοψηφία (70%) όσων κατέχουν ηλεκτρικό παραδέχεται πως η αυτονομία ήταν καλύτερη απ’ ό,τι περίμεναν πριν προβούν στην απόκτηση του οχήματός τους.

«Με αυτήν τη νέα έρευνα, βλέπουμε από πρώτο χέρι ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση. Καθώς συνεχίζουν να διερευνούν τι προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, δεσμευόμαστε να τους δείξουμε τα τεράστια οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας και πόσο εύκολο στην πραγματικότητα είναι να κάνουμε αυτή την μετάβαση», δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Περιφερειακός αντιπρόεδρος της Nissan AMIEO, αρμόδιος για την Προϊοντική Στρατηγική και την Τιμολόγηση.

Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των αντίστοιχων ICE, η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με σχεδόν το 85% όλων των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

Διαβάστε ακόμα

Πώς θα δοθούν δάνεια 12,8 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

SeaWalk: Η «φυσούνα» για τα κρουαζιερόπλοια

Microsoft: Σχεδιάζει εξαγορά – «μαμούθ» εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης

Απόρρητο Απόρρητο