Το ποσό των 26,3 δισ. δολαρίων πλήρωσε η Google το 2021, προκειμένου να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε κινητά τηλέφωνα και σε προγράμματα περιήγησης, όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε δίκη κατά της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αλλά και αρκετές πολιτείες της χώρας, κατηγορούν την Google ότι διατηρεί παράνομα το μονοπώλιο στις αναζητήσεις μέσω ίντερνετ, χρησιμοποιώντας την κυρίαρχη θέση της στην αγορά για να αποκλείσει τους ανταγωνιστές της, όπως το Safari της Apple.

Μάλιστα, ο επικεφαλής αναζήτησης και διαφήμισης στην Google, Πραμπακάρ Ραγκαβάν, δήλωσε ότι από το 2014 η η εταιρεία Big Tech έχει τριπλασιάσει τα χρήματα που πληρώνει για να διατηρήσει αυτήν τη θέση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκαλύπτει δημοσίως το ποσό που πληρώνει για να εξασφαλίσει την πλεονεκτική θέση της στις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Όπως τονίζεται στη μήνυση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κάθε χρόνο η Google πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια σε διανομείς μεγάλων παρόχων ασύρματης σύνδεσης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η μηχανή αναζήτησής της θα είναι η προεπιλεγμένη, αλλά και -σε πολλές περιπτώσεις- για να απαγορεύσει σε συνεργαζόμενες εταιρείες να έχουν συναλλαγές με ανταγωνιστές της.

Διαβάστε ακόμη

Η νέα πραγματικότητα: Το «πράσινο κύμα» αλλάζει τον πλανήτη (pics)

Επί γης παράδεισος: Το μοναδικό μέρος όπου οι ξένοι εργαζόμενοι έχουν μηδενικό φόρο εισοδήματος

Διπλωματικές πηγές για το ψήφισμα του ΟΗΕ: «Η αποχή δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με καταψήφιση»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ