Το VPN της Google -στο premium πρόγραμμά της- είναι πλέον διαθέσιμο κα για επιτραπέζιους υπολογιστές Windows και Mac, μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών.

Οι χρήστες του Google One VPN που προστατεύουν τις συνδέσεις τους σε iOS και Android με το VPN της premium συνδρομής, μπορούν πλέον να αποκτήσουν το ίδιο επίπεδο προστασίας σε επιτραπέζια συστήματα Windows και macOS.

Το VPN κρυπτογραφεί, και έτσι κρύβει από… αδιάκριτα βλέμματα τις επισκέψεις σας στο διαδίκτυο. Δεν μπορείτε πάντως να χρησιμοποιήσετε την έκδοση της Google για πρόσβαση σε περιεχόμενο από άλλες περιοχές όπως μπορείτε με ορισμένα άλλα VPN, αλλά θα σας βοηθήσει αν ανησυχείτε για την έκθεση της διεύθυνσης IP σας (ευπαθές σημείο για παρακολούθηση) ή για ασφάλεια στη χρήση ενός δημόσιου σημείου πρόσβασης (hot spot).

Η έκδοση VPN της Google απαιτεί τουλάχιστον το πρόγραμμα 2 TB Google One των 10 δολαρίων τον μήνα, αν και μπορείτε να μοιραστείτε την πρόσβαση με έως και πέντε άλλα άτομα. Η υποστήριξη για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι διαθέσιμη και στις 22 χώρες όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Μεξικού, του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλου μέρους της Ευρώπης. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον τις εκδόσεις των λειτουργικών macOS Big Sur ή Windows 10. Υπάρχει ωστόσο μια διαφορά: ενώ η εφαρμογή Mac λειτουργεί τόσο για επεξεργαστές x86 όσο και για χρήστες ARM, η εφαρμογή Windows δεν υποστηρίζει συστήματα 32 bit ή ARM. Θα πρέπει να ψάξετε αλλού αν θέλετε να ασφαλίσετε το Surface Pro σας που λειτουργεί με ARM.

Μια συνδρομή στο Google One ξεκλειδώνει μεταξύ άλλων και την πρόσβαση σε περισσότερο χώρο αποθήκευσης στο νέφος, αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και εκπτώσεις στο Google Store.

Διαβάστε επίσης

Το χθεσινό γκάλοπ του Μαξίμου, το Predator, η Ραφήνα και το efood, το κρυφό deal της Εθνικής και η αγορά ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Vinci της γέφυρας του Ρίου 

Η… αποκαθήλωση της μεζονέτας – Ποια σπίτια και γιατί πωλούνται ακριβότερα (γραφήματα)

Hellenic Dynamics: Από τα χωράφια του Κιλκίς, ελληνική φαρμακευτική κάνναβη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (pics)