Με τη τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα να αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων, αρκετοί είχαν αρχίσει να απορούν πόσα αυτοκίνητα υπάρχουν με τέτοιες δυνατότητες. Η Google έρχεται τώρα και λύνει σε όλους την απορία. Μιλώντας μέσω εκπροσώπων της στην Έκθεση Τεχνολογίας CES, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι περίπου 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε παγκόσμια κλίματα διαθέτουν Android Auto.

Το τεράστιο αυτό νούμερο έρχεται να αποδείξει περίτρανα ότι το Android Auto και η συνδεσιμότητα έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση στα αυτοκίνητα. Δεν πάνε δύο χρόνια από όταν αποκαλύφθηκε πως τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο το σύστημα συνδεσιμότητας της Google ήταν 150 εκατομμύρια.

Τώρα, η Google εξελίσσει το Android Auto. Πρωτεύον στόχος της είναι να κάνει το Google Maps να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες από το αυτοκίνητο.

Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή με σοβαρές ενστάσεις για το Android Auto αλλά και για το Apple CarPlay είναι η General Motors. Η αμερικανική εταιρεία θεωρεί πως έχουν περιορισμένες δυνατότητες και για να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τους πελάτες της έχει σκοπό να εξελίξει δικό της λογισμικό.

H Google πάντως από την πλευρά της δηλώνει πως τ0 Android Auto είναι συμβατό με σχεδόν κάθε γνωστή μάρκα στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Μη βιάζεστε με τις αμερικανικές μετοχές – Προτιμήστε τα ομόλογα

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και το κτίριο που στεγάζεται η ΡΑΑΕΥ (pics)

Πατέντες: Πάνω από 1.000 εφευρέσεις στον ΟΒΙ το 2023 – Άνοδος και στα trademarks

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ