Τεχνολογία

Hμιαγωγοί: Η έλλειψή τους βάζει στον «πάγο» την αυτοκινητοβιομηχανία για όλο το 2022

  • newsroom


Μεγάλη εταιρεία κατασκευής μικροτσίπ προβλέπει πως ο κλάδος θα αργήσει να επιστρέψει στην κανονικότητα

Επιβεβαιώνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις που θέλουν την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να πλήττεται σφοδρά από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Ο Ιάπωνας προμηθευτής ημιαγωγών, Rohm, και εταίρος των Ford, Toyota και Honda ξεκαθάρισε πως η κρίση των microchips θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2022, κάτι που όπως είναι εμφανές θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rohm, Isao Masumoto, μιλώντας στο Bloomberg, η εταιρεία έχει χτυπηθεί από την έλλειψη βασικών πρωτογενών υλικών, την ίδια ώρα που οι γραμμές συναρμολόγησης έχουν «φουλάρει», αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν περισσότερες παραγγελίες.

Η εδρεύουσα στο Κιότο εταιρεία, είχε διαβλέψει την κρίση που σφυροκοπά την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, και ως τούτου είχε αρχίσει να ενισχύει την παραγωγική της δύναμη, την ίδια ώρα που ετοίμαζε επενδύσεις ύψους 636 εκ. δολαρίων για το τρέχον φορολογικό έτος.

Τα μέτρα, ωστόσο, της Rohm δεν προβλέπεται να ευοδωθούν άμεσα, δεδομένου ότι η εταιρεία αδυνατεί να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto