Μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing, η οποία πλέον θα υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη -όπως και ο Edge- παρουσίασε η Microsoft σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ανεβάζοντας τους τόνους στη «μάχη» με την Google για τη θέση τους στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το CNBC, στη Bing θα γίνει ένα «τεράστιο update» που θα επιτρέπει στους χρήστες να «συνομιλούν» μαζί της, προκειμένου οι αναζητήσεις τους στο ίντερνετ να έχουν όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, θα μπορεί κανείς να ζητήσει από την Bing να διοργανώσει ένα ταξίδι και στη συνέχεια να ρωτήσει πόσο κοστίζει. Η δοκιμαστική έκδοση της νέας Bing θα είναι διαθέσιμη την Τρίτη.

Σύμφωνα με το CNBC, η τεχνητή νοημοσύνη που υποστηρίζει την Bing αναπτύχθηκε από την OpenAI, δημιουργό του ChatGPT, γεγονός που επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρείας, Sam Altman.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η νέα Bing θα χρησιμοποιεί ένα «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο» νέας γενιάς, που θα είναι πιο ισχυρό από το ChatGPT.

«Αυτή η τεχνολογία πρόκειται να αναδιαμορφώσει σχεδόν κάθε κατηγορία λογισμικού», δήλωσε ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, επισημαίνοντας ότι είναι καιρός να επιστρέψει η καινοτομία σιτς αναζητήσεις που γίνονται στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: Ο πληθωρισμός έχει ξεκινήσει να υποχωρεί – Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας

Το TOP 5 των Ελλήνων εφοπλιστών με τους ακριβότερους στόλους (πίνακες)

Zoom: Ετοιμάζει 1.300 απολύσεις σε ΗΠΑ και εξωτερικό