Την πρώτη συνεργασία της με πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την Πέμπτη η OpenAI, σύμφωνα με την οποία από τον Φεβρουάριο το Arizona State University θα έχει πλήρη πρόσβαση στο ChatGPT Enterprise για μαθήματα, διδασκαλία, έρευνα και άλλα.

Η συνεργασία ανάμεσα στο πανεπιστήμιο και την OpenAI βρισκόταν υπό εξέταση επί τουλάχιστον έξι μήνες, όταν ο CIO του Arizona State University, Lev Gonick, επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CNBC, είχε προηγηθεί η χρήση του ChatGPT και άλλων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης από τη σχολή και το προσωπικό του πανεπιστημίου.

Το ChatGPT Enterprise έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο και δίνει πρόσβαση στο GPT-4 χωρίς ανώτατο όριο χρήσης, παρέχοντας επιδόσεις που είναι έως και δύο φορές ταχύτερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Μέσω της συνεργασίας με την OpenAI, το αμερικανικό πανεπιστήμιο σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν εξατομικευμένο «καθηγητή» τεχνητής νοημοσύνης για τους φοιτητές, όχι μόνο για ορισμένα μαθήματα, αλλά και για θέματα μελέτης, ώστε να προσφέρει στους φοιτητές βοήθεια στα γραπτά τους.

Ακόμη, το Arizona State University σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το ChatGPT Enterprise για να αναπτύξει avatar τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό τη μελέτη ορισμένων θεμάτων (π.χ. ρομπότ που μπορούν να τραγουδήσουν ή να γράψουν ποίηση για τη βιολογία).

Σύμφωνα με το CNBC, ο Gonick δήλωσε ότι στο ASU το μάθημα της άμεσης μηχανικής για μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα του πανεπιστημίου, και μάλιστα όχι μόνο για τους φοιτητές μηχανικής. Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι έπειτα από συζητήσεις με την OpenAI, αισθάνεται βέβαιος ότι το ChatGPT Enterprise παρέχει ένα «περιβάλλον» που θα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα και την πνευματική ιδιοκτησία των φοιτητών.

Διαβάστε ακόμη

Anant Agarwal (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης): Ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να συνυπάρχουν

Samsung – Google Cloud: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν το Generative AI στα Galaxy S24

Dire Straits: Σε δημοπρασία κιθάρες του Μαρκ Νόπφλερ από τον οίκο Christie’s (tweet + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ