Χωρίς εκπροσώπηση θα μείνει η Ρωσία στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση νέων τεχνολογιών CES του 2023 που πραγματοποιείται τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, όπως μεταδίδει το BBC. Ο Γκάρι Σαπίρο, επικεφαλής της Consumer Technology Association, η οποία διοργανώνει την έκθεση, δηλώνει ότι η Ρωσία φέτος «δεν είναι ευπρόσδεκτη» λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Ο Σαπίρο δήλωσε επίσης ότι η απόφαση να μην επιτραπεί η συμμετοχή σε εταιρείες από τη Ρωσία δεν ελήφθη εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά επειδή αυτή ήταν η άποψη των διοργανωτών της έκθεσης.

Ωστόσο, στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν περισσότερες από δέκα τεχνολογικές εταιρείες από την Ουκρανία. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η CES είναι έτοιμη να δεχθεί ρωσικές εταιρείες, οι οποίες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετέφεραν την έδρα τους σε άλλες χώρες.

Η έκθεση της CES, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στον κόσμο, ξεκινάει αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας με περίπου 100.000 επισκέπτες και περισσότερους από 3.000 εκθέτες από ολόκληρο τον κόσμο, που παρουσιάζουν ό,τι ελπίζουν ότι θα αποτελεί την επόμενη μεγάλη καινοτομία.

Στην έκθεση είναι ευπρόσδεκτες όλες οι εταιρείες, από τους τεχνολογικούς κολοσσούς μέχρι τις μικρότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρευρεθούν.

Πέρυσι, λόγω του κορωνοϊού, στην έκθεση βρέθηκαν περίπου 40.000 επισκέπτες, αριθμός που θεωρήθηκε χαμηλός, καθώς πριν την πανδημία οι επισκέπτες έφταναν περίπου τις 200.000 κάθε χρόνο. Οι διοργανωτές ευελπιστούν το 2023 να επιστρέψουν στους προηγούμενους αριθμούς επισκεπτών.

Για το ευρύ κοινό η έκθεση CES ανοίγει τις πύλες της αύριο (5/1/2023), ενώ για τους δημοσιογράφους και τους ειδικούς έχει ήδη ανοίξει.

Παλαιότερα οι προγραμματιστές από τη Ρωσία παρουσίαζαν συστηματικά τα επιτεύγματά τους στην CES, όπως το 2020, όταν η ρωσική εταιρεία Yandex παρουσίασε εκεί το δικό της αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

«Την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ, το 2020, έκανα μια βόλτα στην πόλη με ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό που είχε αναπτύξει ο ρωσικός τεχνολογικός γίγαντας Yandex», είπε ο ίδιος ο Γκάρι Σαπίρο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Η αγορά εργασίας «πονοκεφαλιάζει» τη Fed – Εν αναμονή των πρακτικών οι αγορές (πίνακες)

Guardian: Το Βρετανικό Μουσείο συζητά με την Ελλάδα για την επιστροφή μερικών από τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Meta: Πρόστιμο ύψους €390 εκατ. από την ΕΕ για τις προσωποποιημένες διαφημίσεις