Το πρώτο σούπερ μάρκετ που είναι 100% αυτοματοποιημένο και λειτουργεί μόνο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, άνοιξε η Carrefour στο Ντουμπάι.

Το κατάστημα δεν διαθέτει ταμεία, ενώ επιτρέπει στους πελάτες του να κάνουν τα ψώνια τους πληρώνοντας μέσω του app, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν τη σειρά τους στο ταμείο.

Το Carrefour City+, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στο Mall of the Emirates, διαθέτει περισσότερα από 1.300 προϊόντα και είναι το πρώτο κατάστημα αυτού του είδους που ανοίγει η Carrefour στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Gulfbusiness, στους χώρους του υπάρχουν 97 κάμερες για την αναγνώριση των προϊόντων, τη βελτίωση της καταγραφής των εμπορευμάτων, αλλά και για τον έλεγχο των κινήσεων κάθε πελάτη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κάμερες δεν διαθέτουν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων ή βιομετρικών στοιχείων, αλλά εντοπίζουν τις κινήσεις των πελατών μέσω της σωματικής δομής τους, με σκοπό να εντοπίζουν πότε παίρνουν προϊόντα από τα ράφια (ή τα αφήνουν πίσω) και έτσι να ενημερώνεται το ψηφιακό τους καλάθι.

Όταν ο πελάτης ολοκληρώνει τα ψώνια του, το καλάθι του χρεώνεται αυτόματα στην κάρτα που έχει ο ίδιος καταχωρήσει και η ψηφιακή απόδειξη στέλνεται μέσω του app.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα βίντεο που καταγράφουν οι κάμερες του καταστήματος χρησιμοποιούνται μόνο από το προσωπικό που έχει πρόσβαση σε αυτά και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποια διαμαρτυρία από πελάτη.


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Πληρωμές χωρίς ανάσα μέχρι το τέλος του μήνα

Έφοδοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να συγκρατηθεί το κύμα ακρίβειας

Ιδιωτικοποιήσεις: «Κάνουν ταμείο» άνω των 2 δισ. ευρώ τα πωλητήρια σε ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΔΗΕ