Το «κουμπί» επεξεργασίας μηνυμάτων εισάγει για πρώτη φορά η Twitter, μετά από χρόνια συζητήσεων για το εάν αυτή η δυνατότητα μπορεί να λειτουργήσει σε ένα μέσο και ένα προϊόν το οποίο βασίζεται σε αναρτήσεις που γίνονται άμεσα viral.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δυνατότητα επεξεργασίας θα είναι σύντομα διαθέσιμη στους χρήστες που έχουν συνδρομή στο Twitter Blue καταβάλλοντας $4,99. Το «Edit Tweet», όπως θα ονομάζεται η λειτουργία, θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αλλαγές στο μήνυμά τους για έως και 30 λεπτά μετά την αρχική δημοσίευσή του. Τα tweets που έχουν επεξεργαστεί θα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα καθώς θα έχουν μια ένδειξη (ετικέτα). Οι υπόλοιποι χρήστες θα μπορούν «κλικάροντας» την ετικέτα να δουν τις προηγούμενες εκδόσεις του μηνύματος.

Η εταιρεία θα δοκιμάσει αρχικά τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε μια μικρή ομάδα χρηστών προκειμένου όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή της να αντιμετωπίσει έγκαιρα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν. Στη συνέχεια, το «κουμπί» επεξεργασίας θα καταστεί διαθέσιμο για τους συνδρομητές του Twitter Blue, σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Η Twitter εξετάζει εδώ και χρόνια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας λειτουργίας επεξεργασίας. Κάποιοι εκφράζουν την άποψη ότι είναι πιθανόν να γίνει κατάχρηση της λειτουργίας της από εκείνους που, στην προσπάθειά τους να γίνει viral η ανάρτησή τους θα προβαίνουν σε συνεχείς αλλαγές και διορθώσεις.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Twitter, Τζακ Ντόρσευ είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του 2020 ότι το ενδεχόμενο ενός «κουμπιού» επεξεργασίας ήταν εξαιρετικά απίθανο και ο λόγος που συζητείται τόσο πολύ είναι ακριβώς επειδή η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

Η συζήτηση επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο μετά την πρόταση εξαγοράς που υπέβαλλε ο Ελον Μασκ για το Twitter, όταν ζήτησε από τους ακολούθους του να αποφασίσουν για το αν ήθελαν ένα κουμπί επεξεργασίας. Η πλειοψηφία όσων ψήφισαν απάντησε θετικά. Μετά την δημοσκόπηση του Μασκ, το Twitter επιβεβαίωσε ότι δοκίμαζε ήδη τη λειτουργία αλλά σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τον Μασκ υπογράμμισε ότι οι δοκιμές είχαν ξεκινήσει πριν τη δημοσκόπηση του CEO της Tesla.

Διαβάστε ακόμη:

Οι Εμιρατινοί που ψάχνουν business στην Ελλάδα

Η Ευρώπη μελετά πλαφόν στις τιμές και έκτακτους φόρους στις εταιρείες ενέργειας – Στις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις

Πολωνία: Θα ζητήσει από τη Γερμανία επανορθώσεις €1,3 τρισ. για τον Β΄ Παγκόσμιο