Mε το μεγαλύτερο χειμερινό πρόγραμμα στην ιστορία της που αντιστοιχεί πλέον στο 1/3 επί του συνολικού της προγράμματος όσον αφορά τις προσφερόμενες θέσεις, η Aegean βάζει στόχο να αμβλύνει την εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού και να αναδείξει περαιτέρω τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως προορισμούς για σύντομες αποδράσεις.

Αυτοί είναι δύο από τους πέντε βασικούς άξονες ανάπτυξης της μεγαλύτερης εγχώριας αεροπορικής, όπως τους περιέγραψαν χθες, η Πέπη Σταμάτη, αναπληρώτρια εμπορική διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου της AEGEAN και ο Γιάννης Ράσογλου, επικεφαλής Σχεδιασμού του Δικτύου και Αεροπορικών Συνεργασιών (Network Planning & Airline Partnernships Director), με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Γερογιάννη, να επιβεβαιώνει από την πλευρά του, την ισχυρή ζήτηση που συνεχίζεται μετά από ένα «θερμό» καλοκαίρι για τον όμιλο.

Oι AEGEAN- Olympic Air στο εννιάμηνο Ιανουαρίου‑ Σεπτεμβρίου 2023 μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022.  Σε σχέση με την αύξηση του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά στο κομμάτι των αερομεταφορών ακριβώς λόγω και της ισχυρής ζήτησης που παρουσιάζουν οι ελληνικοί προορισμοί ο κ. Γερογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τον ανταγωνισμό τον σεβόμαστε και τον αφουγκραζόμαστε».

Το χειμερινό πρόγραμμα

«Με βάση τις κρατήσεις και τη ζήτηση για την περίοδο του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε με τους μέχρι σήμερα πολύ καλούς ρυθμούς», ανέφερε η κυρία Σταμάτη, προσθέτοντας ότι το χειμερινό πρόγραμμα 2023/ 2024 του ομίλου είναι μεγαλύτερο από ποτέ, με αύξηση κατά 15% των προσφερόμενων θέσεων έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2022- 2023 με 18 νέους προορισμούς. Μεταξύ αυτών και το νέο δρομολόγιο για την απευθείας σύνδεση Αθήνας- Ντουμπάι έξι ημέρες την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN για το 2023, θα προσφέρει συνολικά 18,7 εκατ. θέσεις, εκ των οποίων 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες δηλαδή συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλ. περισσότερες από το 2019, με το χειμερινό πρόγραμμα ειδικά να αντιστοιχεί σε πάνω από 6 εκατ. θέσεις.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται το χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας είναι οι εξής πέντε:

-«Επένδυση» στους κόμβους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου ήδη ο όμιλος μέσα στο 2023 έχει παρουσιάσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης: Στο εννιάμηνο του 2023 η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της  επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Επενδύουμε στρατηγικά στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα διατηρώντας σχεδόν όλο το χρόνο 80 δρομολόγια», σχολίασε η κυρία Σταμάτη.

-Αύξηση συχνοτήτων σε παραδοσιακούς και νέους προορισμούς.

-Εμφαση σε νεότερες, για τον όμιλο, γεωγραφικές περιοχές όπως αυτές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, των Βαλκανίων και φυσικά και της Ευρώπης.

-Προσπάθεια για άμβλυνση της εποχικότητας, κυρίως στα δύο άκρα της σεζόν, ολοκληρώνοντας αργότερα, μέσα στο Νοέμβριο το θερινό πρόγραμμα και εκκινώντας νωρίτερα, από το Μάρτιο.

-Περαιτέρω ανάπτυξη στο δίκτυο εξωτερικού με επιπλέον συχνότητες και προορισμούς (βλ. Μάλαγα, Μπιλμπάο, Πόρτο κ.ά.).

Στους πολλά υποσχόμενους νέους προορισμούς του δικτύου που ξεκινά από τις 10 Νοεμβρίου και μετά είναι το Ντουμπάι όπου διαπιστώνεται υψηλή ζήτηση σε συνέχεια και της συνεργασίας στις πτήσεις κοινού κωδικού με την Emirates.
Αντίστοιχη τάση διαπιστώνεται και στις πιο νέες, για τον όμιλο αγορές της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, όπου σύμφωνα με τον κ. Ράσογλου η Aegean προσθέτει περισσότερες επιλογές πτήσεις με επιπλέον 135.000 θέσεις σε Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία, Ιορδανία, Λίβανο και Σαουδική Αραβία. Επιπλέον 35.000 θέσεις προστίθενται και σε βαλκανικούς προορισμούς, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Πέραν του δικτύου εξωτερικού, ο κ. Ράσογλου αναφέρθηκε και στο δίκτυο εσωτερικού όπου φέτος ο όμιλος θα προσφέρει επιπλέον 200.000 θέσεις με αύξηση συχνοτήτων σε προορισμούς όπως η Πάρος, η Σαντορίνη, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος κ.ά.. Στη Ρόδο, που επλήγη φέτος το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές, η Aegean θα «τρέξει» ειδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού (σ.σ. την RSD) με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από το νησί διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα και την προσθήκη νέων προορισμών, από σήμερα Τρίτη, θα «τρέξει» πρόγραμμα προσφορών έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Φωτο κειμένου – από αριστερά προς δεξιά: Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου, Γιάννης Ράσογλου, Network Planning & Airline Partnernships Director

Διαβάστε ακόμη

Μαγνήσιο: Γιατί είναι το Νο1 συμπλήρωμα διατροφής στις συζητήσεις στα social media;

Νίκος Κολιός: Από το χείλος του γκρεμού στη… «στέρεα κερδοφορία» η Κολιός παρά τον πληθωρισμό

Στάσσης (ΔΕΗ): Πώς διαμορφώνονται οι τιμές χονδρεμπορικής στην Ελλάδα, ο ρόλος των υδροηλεκτρικών σταθμών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ